2018 – 2019

2018 – 2019

Voda 2019

17. – 19. 5. 2019 – sjezd Vltavy

013.jpg

Minulý víkend se vedoucí ve složení Mája, PX, Myšák, Terka, Vojta, Daví, Severka, Filip a Kuki vypravili na pokračování vody z minulého roku. Tentokrát byla naplánovaná dvoudenní víkendová trasa v úseku Vyšší Brod – Český Krumlov.
Setkali jsme se standardně na hlaváku, odkud jsme v podvečer vyjeli směr České Budějovice. Následoval přestup v Rybníku a klasický dojezd na vlakovou zastávku skoro přímo u kempu (poblíž zastávky Těchoraz – pozn. pro Severku:-)). Cestu jsme si krátili všemožným povídáním a dále hrou Íhá:-).
V sobotu nás čekalo probuzení do příjemného rána a v podstatě prázdného kempu. Večer jsme si samozřejmě stačili všimnout při nočním stavění stanů velké neobsazenosti a hlavně absolutního ticha, ale tohle nás trochu překvapilo. Sice následně přijeli další vodáci vlakem či auty, ale celkově nebyla řeka vůbec žádnou tlačenicí, jak mnozí znají. Příjemná změna a výhoda začínající sezony… Další změnou byl hned první jez po mírné úpravě, kdy se z něj stal klasický zalejvák. Zde přišlo na řadu první povinné cvaknutí části posádky, takže až do konce plavby mohli být všichni v klidu (samozřejmě ani dalším se nevyhnul nějaký ten karambol na klidné hladině). Den pak probíhal v pohodové atmosféře, moc se nepádlovalo a večer jsme skoro všichni přijeli do dalšího kempu pěkně spálení.:-) Ubytoval nás vtipný pán, následovalo doplnění energie, ohýnek atd. Celkem pohodový večer…
V neděli byl opět krásný den, muselo se trochu hrábnou do vody, ale moc jsme se nenadřeli a lehounkým tempem dojeli až do Krumlova těsně před obědem. Pak už nás čekala jen krásná procházka přes celé město na vlak a návrat domů.

Kuki

fotky zde.


Únikovka

3. 2. 2019 – odpolední akce
vc2018_00007.jpg

Dopoledne na nás čekala jedna z našich povinností: Rada. Protože jsme poctivě řešili a taky dost vyřešili, odměnili jsme se obědem a únikovou hrou. Na tu jsme se přesunuli k Jiřímu z Poděbrad, kde jsme vlezli do sklepení jednoho z domů, kde nás čekaly dvě únikové hry Mazement. Rozdělili jsme se na dva týmy: Ondra, PX, Sevča a Štika v jednom a Myšák, já, Lucka a Kája v druhém. Každý tým měl jinou únikovku – jinak složitou, ale zvládli jsme jak utéct vraždícímu psychopatovi, tak zachránit rodinné dědictví. Dokonce se nám to tak líbilo, že jsme se po hře vyměnili a zkusili si to i v té druhé místnosti. Na čas zvítězil ten první tým, ale pod hodinu jsme to měli všichni! Dojmy z her byly veliké, takže byly dlouho probírány, takže jsme ve společnosti UFOunů strávili většinu dopoledne i odpoledne a bylo to super!

Mája


Vánoční čundr 2018

21. – 24. 12. 2018 – čundr
vc2018_00007.jpg

Reportáž z letošního Vánočního čundru je výjimečně snadná, protože téměř stačí jen sepsat rekordní počet účastníků a je hotovo. Letos nás bylo těžko uvěřitelných 26 a příští rok se pokusíme zlomit kulatých 30! V pátek vyrazil vlakem do Řevnice a poté okolo tábořiště Babka do srubu Kelt první předvoj: Ota s Míšou a Haggísem, Michal, Vojta Ž. a KUKI. Ráno se přidal hlavní voj. Auty dorazili PeterS s Emou, Jarda s Aničkou, Miro a Olga se Šimonem, Beátkou a manželem. Autobusem do Mníšku Mája s PXem, Baloor, Myšák s Terkou, Martin, Severka, Fíla a Ondra s Pájou a Tobim. Sraz s vyslancem páteční skupinky Michalem proběhl v hospůdce Na Rovinách a velké setkání se společnou fotkou pak ve srubu Kelt. Následoval přesun na srub Strachomorna, kde jsme sice za deště, ale úspěšně rozdělali oheň na oběd, zazpívali několik koled a zapálili vánoční prskavky. Bylo nás tolik, že jsme si dokonce nevšimli ztráty dvou členů – Ondry s Pájou, kteří se našli asi až po hodině bloudění :-). Já sice musel po obědě vyrazit směr Dobříš a do Prahy, ale hlavní parta dále pokračovala na nocleh směrem na západ okolo Knížecích studánek na srub Zlatá Bleskovka. Nedělní etapu s přespáním pokračovali už jen někteří “přeživší”: Myšák s Terkou, Ondra s Pájou a Tobim, Martin a drsňák Vojta Ž., který tak jako jediný absolvoval kompletní čundr se třema noclehama ve vánoční přírodě! Soudě podle fotky nočního hodování v přístřešku a čekání na první ranní vlak z Lochovic neproběhla poslední noc v děravém srubu u Smaragdového jezírka pravděpodobně úplně podle večerního plánu, ale znáte to o tom příjemném zážitku, že?

KUKI

fotky z Vánočního čundru zde

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..