2009 – 2010

2009 – 2010

Cykloexpedice Gruzie, Arménie 2010

1. – 31. 7. 2010

cykloexpedice_2010_g-a-nk_0782.jpeg

Vše o této cykloexpedici naleznete na zvláštní stránce Cykloexpedice Gruzie, Arménie 2010.

(KUKI)

fotky z cykloexpedice


Greenways 2010

30. 5. 2010 – cyklistická slavnost

ObrazekUFO na Cyklistické slavnosti… Byli jsme požádáni MČ Praha 11 o doprovod cyklopelotonu z Vídně v rámci každoroční akce Greenways. Akce se ze strany oddílu UFO zúčastnilo 21 lidí, čímž jsme dorazivší peloton rozšířili zhruba na dvojnásobek :-). Dorazilo i několik celých UFOrodin, všem účastníků děkujeme! V Centrálním parku čekal bohatý program – občerstvení, skákací hrady, lukostřelba, mountainboardy a další…

Výběr několika fotek naleznete zde ve UFOtoalbu, všechny fotky pak na: http://ck-sport-akce.rajce.idnes.cz/Greenway-30.5.2010/.


Bílkovice pro vedoucí

9.-11. 4. 2010

ObrazekDo Bílkovic nejezdíme rádi jen na tábor, ale i v zimě nebo třeba s vedoucími jen tak na víkend. Jeden z takových víkendů se odehrál v dubnu, a ač nás nebylo moc, stál za to. Celý víkend byl protkán celovíkendovou hrou, ve které se vedoucí v roli návštěvníků z vesmíru snažili odvrátit hrozící teroristický útok na jednoho ze svých chráněnců – amerického prezidenta Obamu nebo ruského Medveděva. A kdo se víkendu zúčastnil: Honza, Davča, Filip, Dominik, Myšák,PeterS a KUKI.
Já s PeterSem jsme dorazili autem plným dobrot, kluci se mezitím postarali o zabydlení Boudy a roztopení kamen. Večer proběhl klasicky, ale už ráno nás čekalo první labůžo – smažená vajíčka k snídani:-). Po snídani jsme jeli s PeterSem do Divišova vyzvednout Myšáka a poté hned do akce. Nejdříve hra Telemetrie, souboj dvojic s papírovými koulemi. Jediný problém je, že z každé dvojice jeden nevidí a právě jen ten může házet. Hrou jsme strávili asi hodinu a ani se nám nechtělo přestat. A hned další hra nahoře na kopci v lese. Těžko se dá popsat, ale hraje se vždy na jeden nádech a jde o to postupně týmově omotat stometrovým klubíčkem provazu co nejvíce stromů. Zde oba týmy trochu přecenili své možnosti a vydali se daleko do herního území a pak jim často nestačil dech na návrat. Co bylo k obědu si už nepamatuju, ale vím jistě, že k večeři byly vynikající Langoše s česnekem, sýrem a kečupem. Jsou i na fotkách:-).
Mezitím se řezalo dřevo a vedoucí se připravovali na další hru – Energit. Bylo potřeba vyrobit vesmírné lodě specializované na sběr vysoce-energetické horniny, kterou poté použijí jako palivové články do jejich vlastních vesmírných plavidel. Výroba a hlavně následující závod do kopce byl celkem legrace. Nevím, jak pro ostatní, ale pro mě určitě. Večer jsme zahráli obří Carcassonne a poté zalezli do spacáků. Ráno nás čekal dlouhý spánek a poté poslední hra – týmová strategie se spoustou papírových hodin založená na principu aktualizace času.
Byl to spíš takový test, nikdy předtím jsem tu hru nehrál, ale přesto se povedla. Následovalo slavnostní vyhodnocení celého víkendu, vítězové dostali exkluzivní mechokobří obranné spreje a ani druzí nepřišli úplně zkrátka. Zbývalo už jen poklidit, zavřít Boudu a těšit se, až se tu sejdeme znova v srpnu na letním táboře.

KUKI

fotky zde


Finistéra Teedeet

28. 3. 2010 – hra po Praze

účastníci: Davča, Filip, Myšák, KUKI.


Bílkovice 09 Afterparty 

23. – 25. 10. 2009 – aftertábor víkendovka
 

ObrazekLetní tábor 2009 byl vedoucím zřejmě málo a proto se rozhodli podívat se na bílkovické tábořiště ještě jednou krátce po prázdninách – v říjnu. After akce se zúčastnili téměř všichni: Vojta, Myšák, Davča, Severka, Filip, Petra, Beky, Peter’S, Zuzka, Jarda, Michal a KUKI. Akčnější polovina z nás vyrazila odvážně autobusem a večerní tmou skrze les po značce z Divišova, pohodlnější polovina se dopravila auty a přivezla
zásoby proviantu na celý víkend. Ten se nesl v duchu pohody bez starostí o děti a program a hlavně bez brzkého vstávání na táborovou rozcvičku :-).
Říjen má tu výhodu, že když pozdě vstanete, je za chvíli zase tma a můžete jít spát :-). To my jsme ale nechodili a večer využili ke společenské zábavě. Hráli jsem Carcassonne, venkovní Aktivity u ohně, u kterých excelovali hlavně Jára a Zuzka. I Česko s předem jasným vítězem :-). Ale pokaždé nevyhrál, společnými silam jsme ho udolali. Někteří nezaháleli ani přes den a vytáhli létající talíř a v neděli jsme podnikli hromadnou trestnou výpravu k obřímu hnízdu, ze kterého k nám v létě pořádaly nálety vosy.
Hnízdo však už bylo pryč, zbyla z něj jen hromada papírovité hmoty. O to, abychom netrpěli hladem, se celý víkend poctivě starala Petra, excelentní byly zvláště mírně pálivé buřty na pivu. Soutěž o největšího jedlíka vyhrál Myšák obdivuhodným výkonem 2,86 kg bramborové kaše :-). Ale všechno jednou končí a v neděli odpoledne už jen zbývalo zazimovat boudu a opět vyrazit vstříc pražským povinnostem.

KUKI

fotky z víkendu


Tour de KOFOLA

11. – 13. 9. 2009 – víkendovka s brašnama

ObrazekO víkendu 11.-13. 9. 2009 se uskutečnily další vedoucovské brašny, tentokrát s účelem najít a vypít co nejvíce Kofoly! Akce se
zúčastnili: Vojta, Dafča, Filip, Myšák, Severka a samozřejmě nesměl chybět ani KUKI. V pátek ve čtyři hodiny jsme se sešlyi klasicky před GJM.
KUKI drobně nestíhal, tak přijel až v půl páté, ale vyplatilo se to, protože hned na první Kofole v Říčanech za to KUKI platil, a to všem Kofolu.
Dále jsme pokračovali na Kostelec nad Černými lesy, ale nedojeli jsme tam. Stany jsme rozbalili už za Jevany. Ráno jsme zjistili, že spíme vedle ošklivého stroje, který vypadal jako robot z TRANSFORMERS 2. Dál jsme jeli do Kostelce na první ranní Kofolu a dále pak do Kutné Hory. Kousek za Kutnou Horou nás čekalo překvapení, a sice oběd u Vojty na chatě. Měli jsme rýži s kuřecím masem a tolik Kofoly, kolik jsme chtěli. Další nocleh nás čekal za Kolínem, kam jsme se dostali přes Kutnou Horu. Mysleli jsme si že už to zpět nedojedem, a proto jsme už večer plánovali vlak.
Ráno jsme ale byli, jako vyměnění a už nikdo to nechtěl vzdát. Vyrazili jsme dřív a co by dup jsme byli v jednu hodinu na obědě v Kostelci. Po hodinkovém obědě jsme vyrazili do Prahy, v Říčanech jsme dali poslední Kofolu a v luxusním čase v půl páté jsme byli doma. Myslím, že si tak minimálně měsíc nedá nikdo z nás KOFOLU!

(Vojta)

fotky z Tour 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..