2010 – 2011

2010 – 2011

Cykloexpedice Kyrgyzstán, Kazachstán 2011

27. 6. – 31. 7. 2011

cykloexpedice_kyrgyzstan_2011_400.jpeg

Vše o této cykloexpedici naleznete na zvláštní stránce Cykloexpedice Kyrgyzstán, Kazachstán 2011.

KUKI

fotky z cykloexpedice


Velikonoční Bílkovice vedoucích 2011

22. – 25. 4. 2011 – klasická oddechovka pro vedoucí

Účast: Vojta, Severka, Filip, PeterS, Jarda, Hanka, Peťa, Kuki, Cvengi, Michal. 

Letošní Velikonoce strávili vedoucí na naší táborové základně v Bílkovicích. Jako první přijel PetrS autem, přivezl všechny dobroty a hlavně zatopil v kamnech, takže jsme dorazili do tepla. Byli jsme rádi, protože večer bylo ještě pěkně  chladno.

Strávili jsem tam pěkný prodloužený víkend. A kdo všechno vůbec jel: Vojta, Severka, Filip, PeterS, Jarda, Hanka, Peťa, Kuki, Cvengi a také Michal.

Naší hlavní náplní byl letos ping pong, kterého jsme si užili do sytosti, zahráli jsme si obíhačku, ale také turnájek. Také jsme nějaký čas strávili nad přípravou dřeva na táborák, na kterém jsme si udělali výtečné buřty.:-) Víkend utekl a nastal čas poklidit Boudu. Když bylo vše uklizené a dřevo doplněné, tak jsme se vydali na zpáteční cestu do Divišova na autobus.

Filip

na této akci se výjimečně nefotilo… 🙂


Krhnaj 2010

21. 11. 2010 – florbalový turnaj

UFO Dream Team: Peter’S, Vojta, Filip, Severka, Kuki a  KUKI.

Na Krhnaj jsme byli pozváni skautským oddílem Krhůtů působícím na Hájích. Občas se potkáváme při různých příležitostech spojených s volnočasovými aktivitami na Jižním Městě a tak nastal čas změřit s nimi síly ve florbalovém turnaji.

UFO se účastnilo turnaje dospělých, ve kterém vládla obrovská konkurence. Za UFO Dream Team nastoupili: v bráně úžasný gólman Peter’S, dále Vojta, Severka, Filip, KUKI a kapitán Kuki. Za soupeře jsme měli celkem sedm dalším týmů, z toho čtyři amatérské florbalové kluby a tři porůznu poskládané skautské týmy. Los byl však milosrdný – všechny amatérské kluby byly zařazeny do skupiny A a UFO spolu se skauty zůstalo ve skupině B. Tak hurá do toho! Hned z počátku úvodního zápasu (proti týmu Bachařů, tuším) jsme dostali dva rychlé góly, ale poté od půlící čáry dvakrát zaúřadoval Kuki a bylo srovnáno. Celý zápas byl hodně vyrovnaný a všichni jsme makali, co to šlo. Na konci se karta obrátilo, trochu více štěstí bylo na naší straně a první vítězství v kapse… 7:6. Nutno dodat, že v týmu soupeře byli minimálně tři hráči týmu Tatran Střešovice :-).

Druhý zápas proti týmu Ostrá sekera jsme také vyhráli a už už jsme si začali brousit zuby na vítězství ve skupině. Peter’S chytal jako o život, střely nám padaly do brány, paráda.  Ovšem ve třetím zápasu proti Krhůtům stálo štěstí trochu víc na straně soupeře a náš tým prohrál o gól nebo dva – celkově z toho tedy bylo krásné druhé místo ve skupině B.

Po těchto rozehřívacích zápasech, které určily další pokračování turnaje, nás čekal obávaný soupeř: Hodkovičky B. Ač jsme dělali co se dalo, proti amatérskému týmu nebyla šance a tak jsme byli nakonec rádi za pár gólů, které nám padly do branky, abychom mohli odejít se ctí. Konečný stav… 3:14. Lépe to nevážně nešlo. Pátý zápas jsme ale vyhráli a začínalo to vypadat na pěkné umístění. Kuki mezitím odpískal dvě utkání jiných týmů a my ostatní sledovali finálové zápasy. Na poslední zápas z časových důvodů nedošlo, ale my byli tak unavení, že nám to vůbec nevadilo. Nebudu vás napínat, UFO Dream Team skončil na úžasném 5. – 6. místě, hned za čtyřmi amatérskými florbalovými kluby.

KUKI

fotky z turnaje na UFOstránkách a také na stránkách Krhůtů


LTB2010 Afterparty

29. – 31. 10. 2010

Bílkovická Afterparty se již pomalu stává také tradicí – letos jsme na ní vyrazili poslední víkend v říjnu. Účast byla hojná, skoro všichni táboroví vedoucí: Peťa, Dafča, Filip, Vojta, Severka, Cvengi, Peter’S, Kuki a KUKI. Část z nás přijela autobusem už během pátku odpoledne, já s Peter’Sem jsme dorazili autem se zásobami jídla. Už ani nevím, co přesně se dělo večer, asi klasika, hry a tak. Večer pak proběhla “polštářová“ (tedy spíš spacáková) bitva, která ovlivnila celý následující víkend :-).

Ráno bitva pokračovala, a když byli všichni vzhůru, šli jsme vyzkoušet moji sportovní kuši. Střílela nad očekávání dobře. Odpoledne pokračovalo hrami a speciální taškařicí se schováním spacáků bratří Severků. Mělo to být překvapení na večer – bojovka za spacáky – ale Peter’S si zmizelých věcí všiml moc brzo a rozhodl se schovat spacáky i všem ostatním. Čehož jsem si zase všiml já :-), svůj spacák si ponechal a uzavřel s PeterSem konspirační dohodu o vzájemné spolupráci. Dopřipravil jsem bojovku a čekal na večer.

Mezitím přijela Petra, z Prahy na kole dorazil Cvengi a začala příprava výborné večeře. Po ní se provalilo zmizení spacáků a ač se nikomu moc nechtělo ven a nikdo moc nevěděl, co se vlastně děje a kdo za vším stojí, vyrazila většina osazenstva Boudy na noční bojovku hledat své spacáky. My ostatní jsme zatím šli spát. Hledači ovšem nebyli důslední při hledání už první indicie a tak se vrátili s nepořízenou zpět. A tak museli na kopec znovu :-). Napodruhé se už vše zadařilo, a tak mohl každý dospat zbytek noci ve svém spacáku.

V neděli jsme dlouho vyspávali a poté pomalu přemýšleli, kdo pojede autem a kdo busem. Mezitím probíhal úklid Boudy a také bylo potřeba nasekat nějaké dřevo, protože všechny zásoby záhadně zmizely! Všichni chtěli autem, ale to tak úplně nešlo…. Po dlouhém handrkování nakonec zvítězilo stáří a my mohli pomalu vyrazit zpět domů do Prahy.

KUKI

na této akci se výjimečně nefotilo 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..